PostHeaderIcon Podprogram 2017 – efekty

Stowarzyszenie RAZEM z terenu województwa podkarpackiego  przy współpracy z Podkarpackim Bankiem Żywności w Rzeszowie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2017 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  sierpień 2017 – czerwiec 2018.


1.  Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
•  warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
•  skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
•  mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
•  mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
•  cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
•  tłuszcze (olej rzepakowy),
•  dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
2. Pomoc żywnościowa trafiła do 831 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podkarpackiego.
3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
•  37,458 ton żywności;
•  5186 paczek żywnościowych;
•  0 posiłków;
4. W ramach Podprogramu 2017 dla 76 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 5  warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Ekonomiczne - 0 spotkań dla  0 uczestników
• Żywieniowe – 1 spotkanie dla 7 uczestników
• Kulinarne – 4 spotkania  dla 69 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników

 

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama