PostHeaderIcon Bank Żywności - Podprogram 2018 – efekty

1. Stowarzyszenie „RAZEM” w Budach Głogowskich z terenu województwa podkarpackiego przy współpracy Bankiem Żywności w Rzeszowie realizowało Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.

2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
• tłuszcze (olej rzepakowy),
• dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 701 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa podkarpackiego

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
33, 46066 ton żywności;
4116 paczek żywnościowych;
0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2018 dla 56 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  5 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
• Żywieniowe – 1 spotkanie dla 6 uczestników
• Kulinarne – 4 spotkania dla 50 uczestników

 
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama